EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Over Bed & Breakfast De Smidsweg

1876

Het ontstaan van
B&B De Smidsweg

Het woonhuis met op de bovenetage een Bed & Breakfast is gebouwd in 2015 op het terrein van voorheen Garage Grouwstra. Daarvoor was het sinds het begin van de vorige eeuw een smederij gestart door Hein Verwoolde en vlak na de Tweede Wereldoorlog gerund door zijn zonen Antoon en Gerrit. Daar werden paarden beslagen en allerhande smeedwerk uitgevoerd. Later nam Piet Verwoolde het over en startte ook een garage met benzinepomp. In 1986 stopte Piet en werd het terrein overgenomen door Garage Grouwstra. Sinds 2016 wordt het terrein ingenomen door 6 woningen aan de Oerdijk én een woonhuis aan de Smidsweg  2A met het Bed & Breakfast De Smidsweg, beheerd door Willy.

Op de foto een aquarel van de smidse aan de Smidsweg zoals het er in 1987 uitzag, links naast de smidse is nu de Bed & Breakfast De Smidsweg gesitueerd (aquarel gemaakt door P. de Haan) 

bed-en-breakfast-de-smidsweg-deventer-schalkhaar-life
2020

Een nieuw begin

‘Sinds we hier wonen was het altijd al mijn wens om een B&B te beginnen. En toen de jongste zoon het huis verliet was de ruimte in ieder geval aanwezig om een B&B te starten’, vertelt Willy. ‘Eind 2019 zijn we begonnen met enkele interne verbouwingen. Een extra dakraam en een kitchenette op de overloop maakte de ruimte geschikt. Juni 2020 was het zover en werd B&B De Smidsweg in gebruik genomen.’

Inmiddels is de eerste overnachting (op 26 mei 2020) geboekt. Peter uit Monickendam is de gelukkige ;-)! 

Maar wel de welgemeende recencies van onze klanten

Geloof ons niet op onze woorden

4.5/5
“... Het is een geweldig appartement en van alle gemakken voorzien.
Heel handig zijn de supermarkten Plus en Aldi op een paar honderd meter.
Jasper
5/5
“... Wat een fijn appartement. Wij hebben lekker geslapen. En de supermarkten lekker dichtbij en elke dag open. Gelukkig mogen we ook weer naar de kapper. En daar heb je er in Schalkhaar een stuk of 5 van, heb ik me laten vertellen. Zelf ben ik naar Chill geweest aan de Oerdijk, om de hoek de dichtsbijzijnde kapper met schoonheidssalon.
Kristel